Hlavní obsah

Na berlínské Love Parade tančí statisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

V sobotu ve dvě hodiny odpoledne odstartovala největší technoparty Evropy. V Berlíně po roční pauze opět zaduněly reproduktory a na třídě 17. června odstartovala tradiční Love Parade. Show se letos zúčastnily statisíce fanoušků moderní hudby.

Článek

Technoparty chyběla metropoli dva roky, neboť organizátoři nesehnali sponzora, který by poskytl peníze na úklid parku Tiergarten kolem ústředního dějiště Love Parade. Letos se na slavnosti, která v roce 1999 přivítala půldruhého miliónu lidí, shromáždili hudbymilovní fanoušci z celého světa. "Možná zlomíme rekord," doufal mluvčí Love Parade Maurice Maué.

Párty je hlavně pro exhibicionisty

Na berlínskou třídu 17. června se od rána stahovali lidé v kostýmech a s extravagantním líčením i účesy. Přítomnost pouliční party byla ale znát i na jiných místech v centru města. Kromě toho, že policie zatarasila pro auta dějiště Love Parade a přilehlé ulice, je Berlín plný bizarně, či minimálně oblečených lidí, dívek na botách polepených flitry s platformami, nebo v latexovém "miniprádle", chlapců s květinami ve vlasech nebo účesy nabarvenými namodro či reflexními barvami a dívkami v minisukních a přes slunečné počasí v tlustých vlněných návlecích na holeních.

Zakladatel nepřijde

Letošní obnovená Love Parade se může pyšnit jedním primátem: Zatím nejvyšší mezinárodní účastí přítomných DJ-ů. Tanečníky budou rozehřívat DJ-ové z Chile, Indie, Austrálie, Velké Británie nebo z Polska. Celkem se slavnosti zúčastní 230 DJ-ů, ovšem zakladatel technoparty, Dr. Motte, který uspořádal první svátek technohudby jako recesi ještě v roce 1989, letos poprvé chybí. Příčinou je roztržka mezi novými organizátory o hlavního sponzora, majitele řetězce fitness-center.

Hraje se letos na 11 pódiích, závěrečnou slavnost u Sloupu vítězství ozdobí hvězdy technoscény jako Paul van Dyk, Louis Osborne nebo Westbam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám