Hlavní obsah

Český kamión přejel v Rakousku člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ/PRAHA

V rakouském Štýrsku ve středu český kamión na dálnici usmrtil řidiče odtahového vozu automotoklubu, který se právě snažil odtáhnout porouchaný osobní automobil. V okrese Freistadt poblíž hranice jižních Čech zase přepadl muž v autě s českou registrací místní banku a ukořistil 4500 eur. Informovala o tom rakouská policie.

Článek

K tragické nehodě na dálnici A2 došlo mezi obcemi Ilz a Walterdorf. Řidič rakouského porouchaného osobního vozu zavolal mobilem odtahovou službu autoklubu ÖAMTC. Při snaze natáhnout nepojízdné vozidlo na podvozek odtahové dodávky vstoupil její řidič do dálnice, kde jej zachytil právě projíždějící český kamión.

Český šofér nestačil včas reagovat, řidiče autoklubu zachytil a způsobil mu těžká zranění. Těm postižený po převozu do nemocnice ve Štýrském Hradci podlehl. Řidič porouchaného vozu i českého kamiónu zůstali nezraněni, utrpěli pouze šok.

Jiný Čech patrně v Rakousku loupil

Pobočku banky v rakouské obci Wartberg ob der Aist, ležící nedaleko hranice s jižními Čechami v okrese Freistadt, přepadl ve středu dopoledne zatím neznámý muž. Ukořistil 4500 eur (asi 130 000 Kč) a odjel ve škodovce kombi šedomodré barvy s českou poznávací značkou. Podezření, že jde o Čecha, zvyšuje i skutečnost, že podle svědků mluvil spisovnou němčinou a s formulacemi, které by lapka místního původu zřejmě nepoužil.

"Toto je přepadení a když všechno projde, nic se nestane," prohlásil prý a namířil na pokladní pistoli. Na očích měl sluneční brýle s modrými skly. Když mu pokladní peníze vydala, uložil je do tmavé aktovky, nasedl do uvedeného auta a odjel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám