Hlavní obsah

Severní Korea je připravená na totální válku s USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Severní Korea neučiní "nejmenší ústupek" Spojeným státům a po nedávných raketových zkouškách je připravena k "totální válce". V neděli to prohlásil severokorejský vůdce Kim Čong-il v severokorejské televizi monitorované v Soulu.

Článek

"Generál Kim prohlásil, že americkým imperialistickým uchvatitelům, kteří jsou našimi nepřáteli navěky, v nejmenším neustoupíme." V případě americké "msty" je Severní Korea připravena vést "totální válku", citovala televize Kima.

Toto nepřátelsky laděné prohlášení bylo zveřejněno den před zamýšleným hlasováním Rady bezpečnosti OSN o KLDR. Japonsko připravilo text rezoluce, která raketové testy odsuzuje a otevírá cestu k případným sankcím a v případě potřeby i k použití síly.

KLDR ve středu zkušebně vystřelila sedm raket, z nichž jedna byla mezikontinentální. Všechny spadly krátce po odpálení do moře. [celá zpráva]  

Americký vyslanec Christopher Hill před hlasováním v RB OSN jedná v Pekingu, Soulu a Tokiu a má se vydat také do Ruska. Čína ani Rusko nejsou pro sankce a také Jižní Korea se domnívá, že postih Severní Korey nesplní účel. Soul ale po testech přerušil zemědělskou a potravinovou pomoc KLDR.

Reklama

Související témata:

Související články

Severní Korea odpálila na zkoušku šest raket

Severní Korea v úterý v noci zkušebně odpálila šest raket. Jedna z nich byla dlouhého doletu typu Tepodong-2. Ta by mohla teoreticky zasáhnout území Spojených...

Výběr článků

Načítám