Hlavní obsah

Předveďte Čechům peklo, marně vyzval Bush

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři hodiny před zápasem s Českou republikou popřál americkým fotbalistům úspěšný vstup do turnaje prezident USA George Bush. Jeho přání ale nevyslyšeli a prohráli 0:3.

Článek

Bush hovořil s koučem Brucem Arenou zhruba minutu a díky hlasitému odposlechu se hovoru zúčastnili všichni hráči v hotelovém pokoji v Essenu.

"V přípravě jste odvedli pořádný kus práce. Celá země stojí za vámi, předveďte jim peklo," vyzval své krajany prezident Bush. Kouč Arena ho ubezpečil, že jak v zápase s Českem, tak v dalším zbytku turnaje na ně bude moci Bush být pyšný.

Českým fotbalistům popřál prezident Václav Klaus. Ten byl stejně jako premiér Jiří Paroubek a šéf ODS Mirek Topolánek přímo v hledišti. Každý z nich letěl do Gelsenkirchenu zvlášť.

Vládní mluvčí Lucie Orgoníková Právu sdělila, že schůzka Paroubka s Topolánkem či dokonce s Klausem se neplánovala. Jak blízko k sobě měli mít přední čeští politici v hledišti, Úřad vlády nevěděl, protože měl informace jen o premiérově sedadle. Paroubek odletěl asi ve 14.15, do Prahy se měl vrátit po 23.30.

"Nemám informace, že by se něco změnilo," odpověděla Právu Orgoníková na otázku, zda Paroubek nepřibere Topolánka do vládního speciálu třeba na zpáteční cestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám