Hlavní obsah

Zarkáví žil obklopen ženami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Tři dny po smrti šéfa irácké odnože teroristické sítě al-Kajdá uspořádala americká armáda novinářskou exkurzi do domu, který se nachází v obci Hibhíb u Bákuby a který se ve středu stal terčem amerického náletu. Podle agentury Reuters bylo zřejmé, že abú Músu Zarkávího zde obklopovaly ženy, které nosily tmavé skromné šaty. Nebylo ovšem patrné, že by žily v nějakém zvláštním luxusu.

Článek

V ruinách domu stojícího v palmovém háji mohli žurnalisté vidět mezi troskami betonových zdí a zkroucenými kovovými konstrukcemi dvě tenké matrace. V objektu, na který americké jednotky svrhly dvě pumy, každou o hmotnosti 227 kilogramů, se našlo jen málo stop, které by svědčily o extrémní ideologii Zarkávího, jenž prý neváhal stínat hlavy svým rukojmím a jemuž je připisována odpovědnost za stovky lidských životů.

Na jednom papíru v troskách byla označena jako jeden z pravděpodobných cílů dalšího teroristického útoku rozhlasová stanice v Latifíji jižně od Bagdádu. Kousek vedle se válela stránka vytržená z časopisu a na ní bývalý americký prezident Franklin D. Roosevelt. Vedle betonového panelu ležel ženský noční úbor se vzorem leopardí kůže a další ženské šaty.

Americká armáda uvedla, že při náletu zahynulo šest osob - tři muži a tři ženy.

Lékaři pitvají tělo

Dva američtí lékaři, kteří přiletěli do Iráku, v sobotu pitvali tělo vůdce al-Kajdá. Zkoumají hlavně to, jak zemřel. Podle některých dohadů zarkáví po náletu žil, američtí vojáci jej dokonce slyšeli mluvit. [celá zpráva] Objevily se spekulace, že ho zastřelili nebo ubili. "Provádíme pitvu, abychom zjistili, jak doopravdy zemřel. Dokončena by měla být do dnešního večera a výsledky bychom mohli zveřejnit už v pondělí," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Druhého teroristu světa Zarkávího zabil nálet

Irácký premiér Núrí Málikí oznámil ve čtvrtek na tiskové konferenci, že nejhledanější terorista v Iráku Abú Musá Zarkáví (39) je mrtev. Totožnost Zarkávího...

Výběr článků

Načítám