Hlavní obsah

Němka dostala 15 let za vraždy svých devíti dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD ODROU

Na 15 let do vězení poslal ve čtvrtek německý soud ve Frankfurtu nad Odrou čtyřicetiletou matku, která hned po porodu zavraždila nejméně osm ze svých 13 dětí, které přivedla na svět. Tribunál se tak vyslovil pro maximální sazbu za zločin, který šokoval celou zemi a je považován za nejhorší svého druhu v novodobé historii Německa.

Článek

Odsouzená Sabine Hilschinzová z východoněmecké obce Brieskow - Finkenheerd byla uznána vinnou, že v letech 1992 až 1998 usmrtila osm svých dětí ihned po jejich narození. Policie nalezla celkem devět mrtvolek dětí. Vražda devátého novorozence, kterou žena spáchala v roce 1988, je už promlčená.

Ve většině případů žena podle výsledků vyšetřování novorozence zabalila a nechala je, až zemřeli. Pak je pohřbila do květináčů na balkoně. Později mrtvolky převezla ke svým rodičům.

Ostatky skryté v květináčích, vědrech a starém akváriu objevil náhodně soused, který dával do pořádku garáž u jejích rodičů. [celá zpráva]

Manžel si prý ničeho nevšiml

Analýzy DNA prokázaly, že devět mrtvých novorozenců skutečně porodila obžalovaná. Manžel tvrdí, že si ničeho nevšiml. Před soudem vystupuje jako svědek. Manželé se mezitím rozvedli. Mají spolu další tři děti, které jsou již dospělé. Kromě toho žena v roce 2004 přivedla na svět s jiným mužem další dítě.

Žena se brání tím, že si kromě prvních dvou případů na nic nevzpomíná, protože rodila sama doma. Stres se prý snažila potlačit pomocí alkoholu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám