Hlavní obsah

Nálože zabily při výcviku šest pákistánských policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KVÉTA

Nejméně šest pákistánských policistů bylo ve čtvrtek zabito a devět zraněno při sérií výbuchů v policejní akademii ležící asi 25 kilometrů od Kvéty, která je hlavním městem provincie Balúčistán. Zatím není jasné, kdo za útokem stojí.

Článek

"Naši muži z protiteroristických sil prodělávali výcvik a cvičili se ve střelbě mimo pozemek školy u hor když zazněly exploze," uvedl místní policejní šéf. Jeden policista zemřel na místě, dalších pět podlehlo svým zraněním v nemocnici. Podle svědka měli utržené končetiny. I další z devíti raněných jsou v kritickém stavu.

Policie již zadržela v souvislosti s případem dva podezřelé, ale zatím neuvedla, o koho jde. Z útoku obvinila teroristy. Podle pyrotechnika byla k minám připojena další zařízení, která zesílila jejich účinek.

V chudé provincii, kde se ale nachází velké nerostné bohatství, dochází od prosince k častým střetům vládních sil s kmenovými vůdci a separatistickou Balúčistánskou osvobozeneckou armádou, která byla minulý měsíc postavena mimo zákon. V prosinci nacionalisté několikrát ostřelovali místní plynovod. Nacionalisté obviňují vládu, že provincii jen drancuje. Prezident Parvíz Mušaraf vzkázal místním vůdcům, že s nimi nebude jednat, dokud nesloží zbraně. 

Reklama

Výběr článků

Načítám