Hlavní obsah

Přežili tři týdny na malém člunu na moři, jedli ryby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRISBANE

Po třech týdnech se podařilo na severu Austrálie zachránit tři muže, kteří se vydali na pětimetrovém člunu na moře. Ve středu o tom informovala australská policie s tím, že všichni tři byli převezeni do nemocnice, neboť trpí dehydratací a popálilo je slunce. Trojice pila jen dešťovou vodu a živila se syrovými rybami.

Článek

Po osmatřicetiletém otci, jeho dvacetiletém synovi a šestnáctiletém synovci začala pobřežní stráž pátrat, když se před třemi týdny nevrátili z výletu na člunu. Od břehu je odneslo špatné počasí, které přinesl cyklón Monica. Muže se však tehdy nepodařilo najít.

Trojice si proto musela vyrobit z kanistrů na benzín improvizovaná pádla, s jejichž pomocí se dostali do blízkosti pobřeží, kde jim fungoval mobilní telefon. Z něj odeslali SMS se žádostí o pomoc. Z moře je vyzdvihl policejní vrtulník. Okamžitě je přepravil do nemocnice, protože každý ztratil dvacet kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám