Hlavní obsah

Irácký sebevrah zabil 9 lidí, při americkém náletu zahynulo 13 osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Nejméně devět lidí bylo zabito a 46 dalších utrpělo zranění při čtvrtečním útoku sebevražedného atentátníka v Bagdádu. Patnáct je jich zraněno těžce. Až 13 obětí si vyžádal americký nálet na dům v centru Ramádí ve čtvrti Azizia. Američané akci potvrdili, ale neposkytli žádné další informace kromě toho, že podnikli "vzdušnou operaci v Ramádí".

Článek

Zdroje z nemocnici v Ramádí, které je baštou vzbouřenců, uvedly, že bylo zabito 13 iráckých civilistů a čtyři lidé byli zraněni. Jiné irácké zdroje uvádějí nejméně pět mrtvých civilistů.

Americká armáda také oznámila, že výbuch nálože u silnice zabil dva jejich vojáky. Exploze zasáhla vozidlo, v němž vojáci jeli.

Útok v Bagdádu

Atentátník se odpálil se před soudní budovou ve východní části metropole, když kolem projížděla policejní kolona. Údajně se pokoušel vejít do budovy soudu v šíitské čtvrti Sadr City. Nakonec se ale odpálil u vchodu. V okolí budovy bylo mnoho lidí, soud stojí v rušné oblasti. Řada lidí tam přichází podat žalobu. Mezi devíti oběťmi jsou dvě ženy a dítě.

Místo uzavřely irácké policejní a armádní složky a zdravotníci začali odvážet mrtvé a zraněné.

V západním Bagdádu také ve čtvrtek neznámí ozbrojenci zabili brigádního generála irácké armády Muhammada Reddu. Útočníci stříleli na jeho auto a po činu rychle odjeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám