Hlavní obsah

Šaronovi lékaři popírají problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Nemocnice Hadassa v pátek popřela, že by měla nějaké potíže s léčbou izraelského premiéra Ariela Šarona. Reagovala tak na zprávy, že premiérův je stav je "znepokojivý až děsivý".

Článek

Obavy o Šaronův stav a jeho hodnocení jako "znepokojivý až děsivý" v pátek podle agentury AFP oznámil izraelský rozhlas s odvoláním na nejmenovaný lékařský zdroj.

"Hodina pravdy se blíží úměrně se snižováním sedativ podávaných premiérovi," citovala agentura rozhlas. "Vzhledem k tomu, že se neprojevují známky zlepšení, bylo by zapotřebí zázraku, aby se Šaron probral z hlubokého kómatu a mohl žít trochu normálním životem," pokračovala zpráva.

Kóma je údajně normální

Šaronovým lékařům se takové výklady nelíbí. Pacienti podle mluvčího Hadassy Ron Krumera potom, co jsou jim vysazena sedativa, nabývají vědomí různě rychle. V Šaronově případě to prý může trvat dny i týdny a jeho lékaři nad ním rozhodně nestojí se stopkami v ruce.

Premiér Šaron je už devátý den v hlubokém umělém spánku po těžké mozkové mrtvici, kterou utrpěl 4. ledna. Od pondělka mu lékaři pomalu vysazují sedativa, Šaron však navzdory tomu nevykazuje známky nabývání vědomí.

Čtvrteční tomografické vyšetření prokázalo mírné zlepšení Šaronova stavu a lékaři mu tlumící léky na několik hodin přestali dávat úplně. Premiérovi ale stoupl krevní tlak a srdce přestalo pravidelně bít, takže doktoři sedativa znovu nasadili.

Reklama

Související témata:

Související články

Ariela Šarona potřetí operovali

Izraelského premiéra Ariela Šarona se lékaři rozhodli v pátek znovu operovat poté, co prodělal tomografické vyšetření mozku. Podle ředitele nemocnice,...

Výběr článků

Načítám