Hlavní obsah

Nepálský voják postřílel dvanáct vesničanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁTHMANDÚ

Nepálský voják v opilosti začal ve středu večer střílet na vesničany s nimiž se pohádal. Dvanáct jich zastřelil a dalších osmnáct zraněných převezli do vojenské nemocnice. Někteří jsou ve velmi vážném stavu. K tragédii došlo v Nagarkótu vzdáleném asi 15 kilometrů od hlavního města Káthmandú.

Článek

Voják v civilu se večer na náboženské slavnosti festivalu pustil do ostré diskuse s místními obyvateli poté, co se nepohodl s dívkou, se kterou tančil. Když se mu nedostávalo argumentů, došel si do kasáren pro zbraň a začal střílet do lidí. Vystřílel všech 30 nábojů v zásobníku. Podle některých zpráv pak obrátil zbraň proti sobě, podle jiných ho zastřelili další vojáci

Armáda zatím střelce neidentifikovala a ve svém prohlášení neuvedla bližší podrobnosti. Podle svědků v oblasti panovalo po tragédii napětí, protože studenti a političtí aktivisté zablokovali silnice a žádají vyšetření střelby.

Vláda již oznámila, že bere tragédii vážně. Vyšetřování povede bývalý soudce Nejvyššího soudu a vláda také odškodnit všechny pozůstalé.

Reklama

Výběr článků

Načítám