Hlavní obsah

Lavina v Rakousku zavalila tři lidí

ČTK, Novinky, APA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

V tyrolských Alpách se v neděli kolem poledne uvolnila lavina, která zasypala větší množství lidí. Podle prvních informací místní policie z Imstu byla zavalena i lyžařské dráha s několika lyžaři.

Článek

K sesuvu velkého množství sněhu došlo zprávy v údolí Ötztal v Hochgurglu v oblasti Söldenu. Z laviny byli vyproštěni tři postižení lyžaři z Německa, informace o dalších pohřešovaných se nepotvrdila.

Vyproštěná, zhruba šedesátiletá žena byla s lehkými zraněními a podchlazením dopravena vrtulníkem do nemocnice. Oba muži vyvázli nezraněni. 

Pátrání po zasypaných se účastnilo 80 až 100 lidí, uvedl starosta nedalekého Söldenu Ernst Schöpf, který je současně šéfem místní lavinové komise. Do akce, která skončila v 15:00, se zapojili speciálně vycvičení policisté, horská záchranná služba, lavinoví psi, lyžařští instruktoři, obsluha vleků i tři vrtulníky.

Podle odborníků byla lavina překvapením, protože zavalila udržovanou a chráněnou sjezdovku v době, kdy v oblasti ještě není příliš mnoho sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám