Hlavní obsah

V nákupním centru v USA zranil střelec šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACOMA

Nejméně šest osob bylo zraněno, když ozbrojený muž obsadil v neděli obchodní středisko v Tacomě asi 50 kilometrů od Seattlu v USA. Jeden z postřelených je v kritickém stavu.

Článek

Muž v obchodě začal podle svědků bezmyšlenkovitě pálit do nakupujících, kteří se snažili najít úkryt mezi regály. Podle obchodníka Dicka Walda se vše stalo náhle: "Někdo procházel obchodem a já jsem slyšel palbu, tak jsem každému řekl, ať si lehne. Potom muž začal utíkat na druhou stranu obchodu."

"Šel pozpátku a střílel. Každý utíkal a křičel," říkala vyděšená Stacey Wilsonová. Slyšela patnáct až dvacet ran.

Tím však hrůzný zážitek nekončil, střelec zůstal v nákupním centru celé čtyři hodiny. Ukryl se v obchodě s deskami Sama Goodyho, kde držel tři lidi jako rukojmí. Jeden z nich však dokázal zatelefonovat agentuře AP a oznámit, že střelec drží tři lidi jako rukojmí.

Musela být nasazena speciální policejní jednotka SWAT, která muže zneškodnila. Střelec byl prý mladý, více však policie neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám