Hlavní obsah

Srílanský prezidentský kandidát slibuje lidem krávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLOMBO

Movitý srílanský kandidát na prezidenta Victor Hettigoda slibuje každé rodině krávu, pokud zvítězí ve volbách. Chce tak neobvyklým způsobem bojovat proti podvýživě na tomto tropickém ostrově v Indickém oceánu a samozřejmě si zajistit ve volbách hlasy.

Článek

Srílanské krávy jsou prý malé a dávají málo mléka. Hettigoda se proto chystá koupit dobré dojnice z Indie, z jejichž nadbytečného mléka se bude vyrábět sýr a máslo, nebo jej bude možné vyvážet.

"Každý srílanský dům bude obdarován dobrou dojnicí z indického státu Kérala, která je s to nadojit deset až 16 litrů mléka denně," cituje Victora Hettigodu list The Island. "Kravku dostane i každá rodina žijící v bytě, která bude schopna se o ni postarat."

Tuzemské krávy dávají prý jen litr mléka za den. Shodou okolností se zdá, že i ony pocházejí z Kéraly, nazývají se totiž Kochchi, což může mít souvislost s Kochi v Kérale.

Jestli budou srílanští občané o krávy stát, se rozhodne 17. listopadu ve volbách. Hettigoda by musel porazit svých dvanáct soupeřů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám