Hlavní obsah

Bush by letos volby nevyhrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Kdyby se právě teď volil americký prezident, George W. Bush by zřejmě nevyhrál. Alespoň to tvrdí poslední průzkumy zveřejněné CNN a USA Today, podle kterých chce 55 procent lidí za prezidenta demokrata. Částečně to souvisí i se stále narůstajícími ztrátami v Iráku, ale významnější jsou podle průzkumu otázky sociální a ekonomické.

Článek

Pětapadesát procent Američanů tvrdí, že by teď volilo kandidáta demokratů. Třicetdevět procent volí v hypotetických volbách stále Bushe. Průzkumu se zúčastnilo 1008 dospělých občanů USA.

V předposledním průzkumu bylo s Bushovým vykonáváním úřadu vcelku spokojeno jen 39 procent lidí, což bylo nejnižší číslo v jeho éře, nyní je to 42 procent. To ale neznamená, že by ho znovu zvolili. Také je nutno počítat s určitou statistickou chybou, takže je možné, že názory voličů se vůbec nezměnily.

Většina lidí si myslí, že demokraté by lépe zvládli zejména zdravotní péči  (59 procent), sociální otázky (56 procent), ceny pohonných hmot (51 procent) a hospodářství obecně (50 percent). Méně než polovina, 46 procent, si myslí, že by demokraté lépe vyřešili situaci v Iráku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám