Hlavní obsah

Odsoudili Rakušanku, která věznila českou prostitutku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Rakušanka vedoucí nevěstinec držela násilím ve svém podniku v Horních Rakousech českou prostitutku. V úterý byla ve Steyru odsouzena k 15 měsícům vězení nepodmíněně za podvod, falšování dokladů a ublížení na zdraví české prostitutky. Pětatřicetiletá žena rozsudek přijala, a stal se tak pravomocným.

Článek

V červenci se osmadvacetileté české prostitutce, držené v nevěstinci jako otrokyně, podařilo uprchnout a obrátit se na policii. Ta ji nejprve musela odvézt do nemocnice k akutní operaci žaludečního vředu, hrozila jí smrt.

Následné vyšetřování prokázalo další závažné skutečnosti.  Česká prostitutka v nevěstinci porodila dítě, které počala s jedním ze zákazníků. Bordelmamá jí však dítě odebrala, zfalšováním rodného listu jej vydávala za své vlastní a nechala si na něj vyplácet rodinné přídavky a další sociální výpomoc.

Podle policie se Češka dala zverbovat do veřejného domu v roce 2001 spolu se třemi dalšími ženami. O tři roky později otěhotněla, od porodu jí ale Rakunška odebírala veškeré peníze s odůvodněním, že je to "na výživu dítěte". Žena byla bita, přičemž majitelka podniku s červenou lucernou údajně zlomila jedno žebro, dostávala tak málo jídla, že zhubla na 40 kilogramů.

Majitelka nevěstince byla několikrát odsouzena, naposled loni k sedmi měsícům podmíněně za obchod s bílým masem v případě dvou Rumunek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám