Hlavní obsah

V autobuse, který evakuoval lidi před hurikánem, uhořeli lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DALLAS

Na ucpané dálnici č. 45 nedaleko Dallasu hořel v pátek autobus. Nejméně 24 lidí zemřelo. Tisíce lidí uvízly na přecpaných komunikacích, když se snažily opustit oblast ohroženou hurikánem Rita.

Článek

Autobus převážel osoby prchající z amerického pobřeží, ohroženého hurikánem Rita. Oznámily to místní úřady. Podle jejich informací vozidlo začalo hořet na ucpané dálnici číslo 45 jižně od Dallasu a vzápětí se z něj ozvala série explozí.

Místní televizní stanice WFAA uvedla, že autobus převážel 38 starších obyvatel a šest ošetřovatelů z pečovatelského domu v Bellaire, enklávy v jihozápadní části Houstonu. Někteří z cestujících používali kyslíkové přístroje, které zřejmě vybuchly poté, co autobus začal z dosud neznámých příčin hořet.

Neštěstí se odehrálo v době, kdy se texaské úřady snaží dokončit největší evakuaci v amerických dějinách během posledních hodin před očekávaným příchodem hurikánu Rita. Ten by měl dnes večer nebo v sobotu ráno místního času zasáhnout pobřeží Texasu a Louisiany.

Více než dva miliony lidí opouštějí pobřežní oblasti. Čtvrté největší město v USA Houston je vylidněné, obchody jsou zavřené, ulice pusté. Houstonský policejní šéf Harold Hurtt uvedl, že není zatím známo, kolik lidí opustilo oblast města se čtyřmi miliony obyvatel, ale policie byla podle jeho slov v plné pohotovosti.

"Nikdy jsme tu neměli takhle velkou evakuaci... Myslím, že to nezažil nikdo v téhle zemi, takže vzhledem k tomu si myslím, že jsme odvedli vcelku dobrou práci," řekl televizní stanici CNN.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám