Hlavní obsah

Dvě nehody si v Maďarsku vyžádaly 24 zraněných

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Dvanáct lidí se zranilo v pondělí ráno při čelní srážce dvou osobních vlaků u severomaďarského města Balassagyarmat. Dalších dvanáct zraněných si vyžádala srážka kamionu s autobusem v hlavním městě Budapešť.

Článek

Jak potvrdil mluvčí maďarských záchranářů Pál Györfi ke srážce vlaků došlo pravděpodobně vzhledem k lidskému selhání: "Osobní vlaky jely proti sobě na jedné koleji. Zranění dvou cestujících jsou vážná, ale jsou mimo ohrožení života." Zraněné převezly sanitky do nemocnice ve městě Balassagyarmat nedaleko slovenských hranic. Policie potvrdila, že nešlo o technickou závadu, ale o lidské selhání.

Podle agentury MTI měl jeden z vlaků počkat ve stanici na příjezd druhého. Místo toho dostal volno a vjel na trať přímo proti druhému vlaku. Není zatím známé jakou rychlostí se vlaky srazily, ale v tomto místě je povolená rychlost 40 kilometrů v hodině.

K další nehodě došlo ráno v Budapešti, kde kamion narazil do stojícího autobusu městské hromadní dopravy, v němž se zranilo 12 cestujících, mezi nimi i několik dětí. "Zranění nejsou v ohrožení života," uvedl Györfi. Autobus stál na červenou, když do něho narazil kamion a autobus následně narazil do dvou osobních vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám