Hlavní obsah

Dva Češi se přiznali k založení požáru na Korsice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Dva mladí Češi se přiznali k založení pátečního požáru na Korsice. Zda šlo o zapálení záměrné, nebo náhodné, nyní zjišťuje vyšetřující soudce. ČTK to v pondělí řekl prokurátor z korsického Ajaccia José Thorel.

Článek

Četníci zatkli mladíky ve věku 17 a 19 let v pátek na okraji městečka Porto-Vecchio poblíž ohniska požáru. Údajně vypadali, jakoby chtěli utéct. Četníci u nich našli zápalky, zapalovač a cigarety. Stejné předměty zajistili i v místě, kde plameny vznikly.  

Mladíci se údajně házením zapálených zápalek bavili. Od jedné z nich se vzňal porost. K činu se již přiznali. Díky rychlému zásahu hasičů ho shořelo jen asi sto metrů čtverečních.

Prokurátor odmítl říci, zda šlo o zapálení záměrné, nebo náhodné, a odkázal na výsledky vyšetřování. To prý může trvat několik týdnů nebo i dva až tři měsíce.

V případě obou mladíků je ale podle jeho odhadu reálné čekat odsouzení na několik měsíců, i s přihlédnutím k tomu, že - jak už si francouzská strana ověřila v Praze - nemají žádný záznam v trestním rejstříku.

Letos v únoru český turista neúmyslně založil požár v chilském národním parku Torres del Paine. Od jeho převrhnutého vařiče se plameny rozšířily na 11 tisíc hektarů parku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám