Hlavní obsah

V Itálii shořel autobus převážející české turisty, nocovali na benzince

Novinky, tcs

V ohnivé drama se změnila cesta 54 českých turistů na italský poloostrov Gargano v jihoitalské Apulii. V noci ze čtvrtka na pátek začal autobus společnosti Gargano CK, poté co minul Rimini, hořet a musel být odstaven. Plameny brzy pohltily celý autobus, všem cestujícím i dvěma řidičům se podařilo dostat z vozidla včas.

BEZ KOMENTÁŘE: V Itálii shořel autobus převážející české turistyVideo: cestující ze shořelého autobusu, Novinky

 
Článek

Incident se odehrál na dálnici A14 nedaleko jižní mýtné brány u Rimini okolo jedné hodiny v noci ze čtvrtka na pátek. Informoval o tom italský server Rimini Today. Ohně si jako první všimla jedna z cestujících v horním patře autobusu.

Foto: cestující ze shořelého autobusu

Cestující byli nuceni přenocovat na benzinové stanici.

„Ozvalo se ‚Utíkejte, hoří!‘ Řidič na ten popud zastavil a utíkalo se,“ uvedla další z cestujících autobusu, jejíž jméno redakce zná. Na palubě autobusu panoval zmatek. Někteří lidé si nevzali vůbec nic, jiní pouze příruční zavazadla a důležité věci jako doklady. Následně přijeli hasiči a záchranáři, kteří ošetřili cestujícím drobná zranění.

Foto: cestující ze shořelého autobusu

Zadní část poničeného autobusu

„V době našeho příjezdu byli všichni cestující v bezpečné oblasti a starala se o ně dopravní policie. Dostat oheň a zabezpečit silnici pod kontrolu trvalo čtyři hodiny,“ uvedlo hasičské oddělení v Rimini. Dálnice byla v jednom směru po dvě hodiny zcela uzavřená.

Foto: cestující ze shořelého autobusu

Cestující byli nuceni přenocovat na benzinové stanici.

Noc strávili cestující na nedaleké benzince, kde je tamní provozní nechal přespat. „Slíbili, že nám zajistí hotel, ale nakonec nás nechali devět hodin na té benzině,“ uvedla cestující. Někteří přišli o zavazadla a neměli při sobě ani doklady. Policisté nechali cestujícím deky, aby si měli na co lehnout, řidič jim zakoupil na čerpací stanici jídlo a pití.

Náhradní autobus pro turisty přijel až následující den o půl dvanácté. To už však unavení lidé nemohli pobývat na benzince. „Dopoledne nás provozní přesunul za stanici, že mu prý děláme špatnou reputaci,“ uvedla cestující.

Autobus turisty do cílové destinace dovezl, řada z nich však na dovolenou chuť neměla. Některým cestujícím zavazadla shořela kompletně, jiná byla ohněm částečně poničena. Zástupce cestovní agentury se Novinkám kontaktovat v sobotu nepodařilo.

V neděli výkonný ředitel cestovní kanceláře Roman Ježek sdělil serveru  tn.cz, že se čtyři  cestující rozhodli svou dovolenou ukončit. Ty kancelář dopravila zpět domů a vrátí jim peníze. Ostatním cestujcím cestovka nakoupila shořelé oblečení či léky a dopravila je na místo pobytu.

Reklama

Výběr článků

Načítám