Hlavní obsah

Do budovy v New Yorku narazila helikoptéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V New Yorku v pondělí narazila helikoptéra do jednoho z domů na Manhattanu. Informují o tom americká média. Pilot zemřel. Podle starosty města Billa de Blasia nejsou náznaky, že by šlo o akci teroristů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havárie vrtulníku v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

K nehodě, která se stala za deštivého a mlhavého počasí, došlo kolem druhé odpoledne místního času (kolem 20:00 SELČ). Helikoptéra se pokoušela přistát na střeše 54patrové budovy, proč právě tam, zatím není jasné.

Vrtulník byl soukromým majetkem realitní společnosti investora Daniele Bodiniho, kromě pilota na palubě nikdo jiný nebyl. Stroj startoval z Long Islandu a ve vzduchu byl asi jedenáct minut. Mířil zřejmě na domovské letiště ve městě Lindenu v New Jersey.

Prezident Donald Trump byl podle sdělení Bílého domu o nehodě informován a vývoj situace sleduje.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Budova na Manhattanu v New Yorku, kde do níž narazila helikoptéra.

Guvernér státu New York Andrew Cuomo řekl, že po nárazu začalo hořet. Požár na střeše se hasičům podařilo uhasit po 20 minutách.

Náraz budovou otřásl, ale zevnitř nejsou hlášeni zranění. V budově zavládla po nárazu panika, policie ji evakuovala.

Dům, známý v New Yorku jako Axa Equitable Center, stojí v samém centru Manhattanu mezi jižním okrajem Central Parku a náměstím Times Square. Budova je sídlem americké firmy AXA Financial, dceřiné společnosti francouzské finanční firmy AXA. V budově mají rovněž kanceláře bankovní domy BNP Paribas a Citibank.

Budova má podle NBC cenu zhruba dvě miliardy dolarů (45 miliard korun).

Zatím poslední podobná nehoda se v New Yorku stala v roce 2006, kdy malé dopravní letadlo narazilo do dvaačtyřicetiposchoďového domu na severovýchodě Manhattanu. Osmnáct lidí bylo zraněno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám