Hlavní obsah

Univerzita Nagasaki už nezaměstná učitele kuřáky

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní univerzita v japonském Nagasaki přestala najímat profesory, docenty a další pedagogy, kteří kouří. Úplný zákaz kouření v areálu univerzity začne platit od srpna. Pro ty, kteří nedokáží přestat otevře univerzita kliniku

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nadále zaměstnáme žadatele, kteří písemně přislíbili, že se zlozvykem skoncují ještě před nástupem do práce,“ potvrdil listu The Japan Times Jusuke Takakura, mluvčí univerzity, s tím, že od srpna vstoupí v platnost úplný zákaz kouření v celém areálu univerzity a bude otevřena klinika pro ty, kteří s kouřením nedokážou přestat.

„Dospěli jsme k závěru, že kuřáci nejsou pro sektor vzdělávání vhodní,“ dodal mluvčí. Univerzita se podle něho radila s právníky a nemyslí si, že její rozhodnutí odporuje antidiskriminačním zákonům.

Japonská média dávají postoj univerzity do souvislosti s antikuřáckou kampaní před olympijskými hrami v Tokiu příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám