Hlavní obsah

Novináře zadrželi při rozhovoru s Madurem, protože mu dával nepříjemné otázky

– Caracas

Venezuelské úřady zadržely štáb americké televize Univision, který natáčel rozhovor s venezuelským prezidentem Nicolasem Madurem. Důvodem bylo to, že mu populární moderátor Jorge Ramos kladl nepříjemné otázky.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Jorge Ramos ukazuje video, na němž lidé jedí odpadky. Tyto záběry ukázal i Madurovi.

Článek

Šestičlenný štáb byl zadržen na několik hodin a následně byl z Venezuely deportován. Úřady mu zabavily vybavení i osobní věci, které ovšem nevrátily.

Pro Madura byla nepříjemná otázka, při níž Moderátor na svém mobilu ukázal Madurovi záběry mladých lidí, kteří jedí jídlo z popelářského vozu. Otázka směřovala na humanitární krizi, jíž země čelí a Maduro ji popírá.

Venezuelský ministr informací Jorge Rodrígez podle BBC řekl, že země už přivítala stovky novinářů, nebude ale podporovat „levnou show“.

Ramos, který je mexického původu, je mezi španělskojazyčným publikem na obou amerických kontinentech populární osobností. Známý je jeho incident s americkým prezidentem Donaldem Trumpem z roku 2015. Trump, který tehdy na prezidenta kandidoval, ho nechal z tiskové konference vyvést, připomněla ČTK. Zdůvodnil to tehdy tím, že na něj otázky křičel.

Reklama

Výběr článků

Načítám