Hlavní obsah

Kamera zachytila pád domu v Istanbulu. V troskách našli pětiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul
Aktualizováno

Pětiletou dívku ve čtvrtek vyprostili turečtí záchranáři ze sutin sedmipatrového domu na okraji Istanbulu, 18 hodin po zřícení budovy. Informovala o tom agentura AP. Dosud bylo nalezeno deset mrtvých, podařilo se vyprostit i 13 zraněných, mezi nimiž je i devítiletý chlapec. Tři ze zraněných jsou v kritickém stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera natočila pád budovy v IstanbuluVideo: Reuters

 
Článek

V domě bylo 14 bytů, které obývalo 43 lidí. V přízemí domu byla šicí dílna. Místní úřady odhadují, že v době neštěstí bylo doma 27 až 30 lidí, napsala agentura Anadolu. Příčina zřícení domu se vyšetřuje. Guvernér oblasti Ali Yerlikaya upozornil na to, že poslední tři patra budovy byla postavena ilegálně.

Obytný dům se zhroutil ve středu kolem 16:00 místního času (14:00 SEČ). [celá zpráva] Budova stará 27 let se nacházela ve čtvrti Kartal na okraji asijské části Istanbulu. Příčina neštěstí se vyšetřuje. Sedm okolních budov bylo preventivně evakuováno, uvedl guvernér. U jedné z nich hrozí, že se také zřítí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Turecku se zřítil důmVideo: Reuters

Záchranáři pracovali celou noc, práce třikrát přerušili z obavy ze zřícení trosek domu. „Budeme pracovat bez zastavení, dokud pátrací a záchranné práce neskončí,“ řekl ve středu novinářům Yerlikaya.

Státní zastupitelství s ohledem na vyšetřování zakázalo médiím neštěstí zpravodajsky pokrývat a turecké televize přerušily přímé přenosy z místa, informovala Státní rada pro kontrolu rozhlasu a televize (RTÜK).

Reklama

Související články

V Istanbulu se zřítil sedmipatrový dům

V Istanbulu se ve středu zřítila sedmipatrová budova. V troskách se už našlo šest mrtvých. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní média. Dům měl...

Výběr článků

Načítám