Hlavní obsah

V Istanbulu se zřítil sedmipatrový dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Istanbulu se ve středu zřítila sedmipatrová budova. V troskách se už našlo šest mrtvých. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní média. Dům měl 14 bytů, v nichž bydlelo 43 lidí. V přízemí byla šicí dílna. Dosud bylo vyproštěno 13 přeživších včetně pětileté dívky a devítiletého chlapce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Turecku se zřítil důmVideo: Reuters

 
Článek

Pětiletou holčičku vyprostili záchranáři ze sutin po 18 hodinách od zřícení budovy. Kromě ní se podařilo najít dalších 12 zraněných lidí, tři z nich jsou v kritickém stavu. Podle záchranářů není vyloučeno, že se podaří najít další přeživší. Odpoledne zaslechli v troskách zvuky, které mohly pocházet od zavalených lidí.

Příčina zřícení se vyšetřuje, ale poslední tři patra domu byla postavena ilegálně, uvedl guvernér oblasti Ali Yerlikaya. Počet obětí odmítl komentovat. V přízemí domu byla šicí dílna, která fungovala bez povolení, dodal.

Budova se nacházela ve čtvrti Kartal na okraji asijské části Istanbulu. Na místě je několik záchranářských týmů a zdravotníci. Záchrané akce ale musely být třikrát přerušeny, hrozilo, že se trosky zřítí.

Státní zastupitelství s ohledem na vyšetřování zakázalo médiím neštěstí zpravodajsky pokrývat a turecké televize přerušily přímé přenosy z místa, informovala Státní rada pro kontrolu rozhlasu a televize (RTÜK).

Reklama

Výběr článků

Načítám