Hlavní obsah

Učitel klavíru ze Severní Karolíny knockoutoval 11letou dívku

Novinky, tcs

Obrovský rozruch rozpoutal incident, který se odehrál minulou sobotu před nákupním centrem ve městě Asheville v Severní Karolíně. Skupina dětí obtěžovala 51letého Davida Stevena Bella, který neudržel nervy na uzdě a jednu z dívek jediným úderem poslal k zemi. Krátce na to byl Bell zadržen a obviněn z útoku na nezletilou.

Foto: Asheville Police Department

David Steven Bell

Článek

Konflikt mezi Bellem a skupinou nezletilých dívek se odehrál z dosud nezjištěných příčin v sobotu kolem sedmé hodiny večer místního času. Nahrávka jednoho ze svědků zaplavila o víkendu sociální sítě, s odvoláním na místní zpravodajské weby o případu informoval britský Daily Mail.

Na záběrech je vidět Bell, soukromý učitel hry na klavír z města Black Mountain, který je mezi skupinkou mladistvých dívek. „Rozpusťte to,“ je slyšet na nahrávce. Bell se podle některých svědků snažil ukončit rvačku. Dívky neustále křičí a smějí se mu. „Kdo to je?“ je slyšet na nahrávce hlas jedné z nich.

V tu chvíli konflikt eskaluje. Jedna z dívek do téměř dvoumetrového muže strčí zezadu. když se k ní Bell otočí, naznačí rukou vystřel ze zbraně. Bell dívku prudce odstrčí, ale dívka na něj naběhne opět. V tu chvíli ji muž udeří prudce do obličeje. Zbytek hloučku se okamžitě rozprchne.

Podle policejního oddělení Asheville se v nákupním centru v blízkosti incidentu pohyboval policista mimo službu, který na místě Bella zatkl. Zasažená dívka odmítla ošetření a převoz do nemocnice.

Úder pěstí dělí společnost

Následujícího dne byl muž propuštěn, policisté ho obvinili ze dvou případů útoků na ženu a jednoho útoku na ženu mladší dvanácti let. Všechna tato obvinění jsou považována za přestupky, Bellovi hrozí až 150 dní vězení. Server Heavy.com uvádí, že vzhledem k tomu, že Bell nikdy předtím problémy se zákonem neměl, dá se očekávat trest podstatně menší.

Stále není jasné, co přesně celý incident zapříčinilo. I kvůli tomu, záznam vyvolal obrovský rozruch na sociálních sítích. Do diskuzí o případu, kdy dospělý muž bílé pleti udeřil nezletilou dívku tmavé pleti, totiž vyvolalo spor na třech rovinách: dospělý – dítě, bílí – Afroameričané a muž – žena.

Foto: Facebook

Za žádných okolností by dospělý neměl vztáhnout ruce na dítě. 11 let = dítě. TEČKA.

I když je rasový motiv vyloučen, někteří tvrdí, že pokud by dítě bylo bílé, Bell by byl patrně obviněn z většího přestupku.

Foto: Facebook

Tohle fakt není o rase, sorry. Děti nerespektovali dospělého. Být na jeho místě, udělal bych to samé.

Zastánci práv dětí argumentují tím, že dospělý by se k něčemu takovému neměl snížit za žádných okolností. Rozruch rovněž vyvolal fakt, že se jednalo o dívku.

Foto: Facebook

Moje jedenáctiletá dcera je se mnou doma a neskáče na ulicích po obličeji dospělého muže.

Proti těmto názorům stojí Bellovi zastánci, nutno podotknout, že ze všech společenských vrstev, kteří tvrdí, že Bell byl jasně vyprovokován a pouze se bránil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám