Hlavní obsah

Slovensko bojuje s přívaly sněhu, na Oravě havaroval autobus plný dětí

Právo, Novinky, Ivan Vilček
Bratislava
Aktualizováno

Slovensko se potýká s přívaly sněhu. Na severu země vyhlásila v pondělí mimořádnou situaci v souvislosti se sněhovou kalamitou města Čadca a Krásno nad Kysucou a dalších 26 obcí. Meteorologové varovali, že do středy může na severu Slovenska napadnout 50 až 80 centimetrů nového sněhu. Problémy kvůli počasí hlásí i Německo či Rakousko.

Foto: Hasiči SR

Havárie autobusu a osobního auta na Slovensku

Článek

Za obcí Oravská Polhora poblíž polské hranice se v pondělí na zasněžené vozovce čelně srazil plný autobus s osobním vozem.

Řidič auta byl převezen do nemocnice, 51 cestujících autobusu vyvázlo podle sdělení hasičů bez zranění. V autobuse jelo 47 polských dětí ve věku 7 až 13 let.

Foto: Policie SR

Nehoda autobusu na Oravě

Z důvodu tvorby sněhových jazyků způsobených silným větrem byla v podvečer zcela uzavřena silnice mezi obcemi Štrba a Šuňava v okresu Poprad. Pro kamiony je neprůjezdný horský přechod Donovaly.

Silné sněžení také na Slovensku způsobuje výpadky elektřiny. Těžký sníh a silný vítr vyvracely stromy, které na mnoha místech strhaly elektrické vedení.

Foto: Policie SR

Sníh na Slovensku lámal stromy

Bez proudu bylo na severu země až 15 tisíc lidí. Do večerních hodin se podařilo dodávky proudu na většině postižených míst obnovit.

V Rakousku stojí sjezdovky

Problémy hlásí v pondělí večer i některé oblasti v České republice, kde aktuálně platí výstraha před náledím a silným větrem. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Bílá tma na Božím DaruVideo: Policie ČR

S přívaly sněhu se dál potýkají i Německo a Rakousko. Agentura DPA informovala, že v Rakousku byla kvůli sněhové kalamitě a nebezpečí lavin uzavřena téměř polovina lyžařských sjezdovek.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Sníh v Tyrolsku

Reklama

Výběr článků

Načítám