Hlavní obsah

Surfaře v Massachusetts zřejmě zabil žralok. Zvedla se vlna, pak jsem viděl ocas a mlácení, popsal svědek

S největší pravděpodobností žralok může za smrt surfaře na pláži Newcomb Hollow Beach v americkém státě Massachusetts. Svědek serveru BBC popsal, že „viděl ocas a mlácení”, zda zranění, jimž surfař po převozu do nemocnice podlehl, způsobila skutečně paryba, však ještě nebylo potvrzeno. Poslední smrtelný útok žraloka na člověka se v tomto státě naposledy odehrál v roce 1936, píše server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Massachusetts poprvé po 80 letech žralok smrtelně zranil člověkaVideo: @SoulKontroll, AP

 
Článek

Obětí možného útoku žraloka byl šestadvacetiletý Arthur Medici z města Revere v Massachusetts, který spolu s dalším mužem surfoval asi 30 metrů od pláže.

Po vytažení z vody dostal první pomoc včetně resuscitace, po převozu do nemocnice však následkům podlehl. Pláž byla na následujících 24 hodin uzavřena.

Svědkové události situaci popsali jako „noční můru”. „Zvedla se obrovská, asi pětimetrová vlna. Pak jsem viděl ocas a mlácení. Už z řeči těla těch mužů ve vodě bylo jasné, že je něco v nepořádku,” řekl serveru BBC jeden ze svědků události Joe Booth.

Lákají je tuleni

Zda se skutečně jednalo o napadení žralokem, je stále předmětem vyšetřování. Pokud se však tato informace potvrdí, bude se jednat o první smrtelný útok žraloka na člověka ve státě Massachusetts od roku 1936.

Podobný incident se odehrál pouhých 10 kilometrů odsud také letos v srpnu. Žralok tehdy napadl 61letého Williama Lytona, kterému způsobil těžká poranění nohou.

Velký bílý žralok zahlédnutý u břehů je v Massachusetts stále častější záležitostí. Podle odborníků za to může vzrůstající populace tuleňů, kteří jsou pro predátory běžnou potravou.

Reklama

Výběr článků

Načítám