Hlavní obsah

Střelba na Floridě během turnaje počítačových her. Na místě jsou tři mrtví

Jacksonville
Aktualizováno

Tři mrtvé si vyžádala v neděli střelba v baru v centru města Jacksonville na Floridě během turnaje v počítačové hře Madden. Střelcem byl 24letý David Katz z Baltimoru ve státě Maryland na východě USA. Šerif města Jacksonville Mike Williams v neděli večer rovněž potvrdil jedenáct zraněných. Devět lidí bylo postřeleno a dvě osoby utrpěly zranění při útěku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba na Floridě během turnaje počítačových herVideo: AP

 
Článek

Podle Williamse se podezřelý David Katz sám zastřelil. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) prohledala jeho domov i vozidlo. Katz údajně svůj čin spáchal jednou ruční střelnou zbraní. Neměl komplice.

Ke střelbě podle televize Fox News došlo během turnaje v počítačové hře v oblasti Jacksonville Landing. Podle deníku Telegraph byli zastřeleni čtyři lidé a dalších jedenáct utrpělo zranění, pak se ukázalo, že mrtví jsou jen tři včetně střelce.

Podle úřadu šerifa je byla v akci jednotka SWAT, která „systematicky prohledávala oblast“, uvedla televize Fox News. Té svědek řekl, že střelcem byl jeden z hráčů, který prohrál. „Zbláznil se a začal střílet,“ uvedl svědek.

Šerif Mike Williams následně novinářům řekl, že celá oblast byla zabezpečena. „Máme jen jednoho podezřelého a ten je mrtev. Jde o bělocha,“ uvedl šerif. Podle informací news4jax.com útočník spáchal sebevraždu.

Video ze hry, které údajně zachycuje střelbu.

Ke střelbě mělo dojít během turnaje v počítačové hře Madden, což je sportovní simulace ligy amerického fotbalu. Loňský vítěz turnaje Drini Gjoka na Twitteru uvedl, že byl postřelen do ruky. Na sociálních sítích se objevilo i video z herního turnaje, na kterém je slyšet střelba a křik.

Jacksonville Landing je místo v centru města u řeky Svatého Jana, kde se nachází množství obchodů a restaurací.

Foto: Laura Heald, ČTK/AP

Oblast Jacksonville Landing, kde došlo ke střelbě.

Podle televize Fox News se v místě každý rok koná na 600 akcí, včetně oslav Vánoc, Nového roku či Dne nezávislosti.

 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám