Hlavní obsah

Noční záběry z dronu: Zkáza mostu v Janově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky záchranářů prohledávaly v noci na středu trosky zříceného dálničního mostu v italském Janově. Agentura AP publikovala záběry z dronu, které celou scenérii zachycují. Počet potvrzených obětí přesáhl čtyři desítky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční záběry z dronu na spadlý dálniční most v JanověVideo: AP

 
Článek

Přes sto metrů dálničního mostu se zřítilo v úterý před polednem za plného provozu. V noci na středu i během dopoledne na místě pracovaly stovky lidí.

„Všechny dostupné prázdné prostory (mezi sutinami) už byly prohledány, nyní odstraňujeme největší kusy trosek,“ uvedl šéf hasičů Emanuele Gissi.

Foto: David Ryneš, Novinky

Zřícený most v Janově

Na místo byly kvůli tomu přepraveny dva velké jeřáby. „Nevíme, zda jsou na místě ještě nějací přeživší, ale naším úkolem je hledat,“ dodal s tím, že toto hledání podle něj zabere „dny“.

Záznam: V Janově pokračují záchranné práce u zříceného dálničního mostuVideo: AP

Při neštěstí se z výšky 45 metrů spolu s vozovkou zřítilo na 35 osobních aut a několik kamiónů, mezi nimiž byl i vůz české firmy s českým řidičem. Ten je v současnosti v nemocnici, kde zřejmě zůstane ještě týden. [celá zpráva] Část obětí tvoří lidé, kteří byli v době neštěstí pod mostem.

Most byl více než půl století starý – otevřeli ho v roce 1967. V posledních letech se hovořilo o zbourání viaduktu, protože výdaje za opravy už v devadesátých letech přesáhly náklady na stavbu. [celá zpráva] Přesná příčina pádu se vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám