Hlavní obsah

Americký komik Bill Cosby je vinný, rozhodla porota. Za znásilnění mu hrozí deset let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norristown
Aktualizováno

Porota soudu shledala amerického komika Billa Cosbyho vinným z omámení a znásilnění Andrey Constandové v roce 2004. Osmdesátiletému herci hrozí až deset let vězení, napsala agentura Reuters.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Americký herec Bill Cosby

Článek

Cosby měl svou oběť přinutit, aby snědla prášky a pila víno. Následně prý nebyla schopna pohybu a Cosby ji sexuálně zneužil. Herec již dříve uvedl, že se zmíněnou ženou měl sexuální styk, se kterým ona souhlasila. Oba se v roce 2006 dohodli na mimosoudním vyrovnání. Před rokem byl případ znovu otevřen.

Případ se měl řešit už v roce 2005, prokuratura se nakonec rozhodla Cosbyho nestíhat, neboť kauza měla řadu nedostatků. Podruhé se kauza měla řešit loni v červnu, tehdy se ale soudní porota neshodla v otázce viny. Proces se proto nyní opakoval. U soudu v pensylvánském městě Norristown začal 9. dubna.

Případ Constandové není jediným, který se proti Cosbymu objevil. Postupně se přihlásilo zhruba 50 žen, které tvrdí, že je herec v průběhu uplynulých desetiletí sexuálně napadl či znásilnil. Řada případů je již promlčena.

Herec obvinění údajně zneužitých žen dlouhodobě odmítá. Jeho právníci tvrdí, že všechna jsou pomluvou a jejich cílem je slavného herce pošpinit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám