Hlavní obsah

V Anglii se na namrzlé silnici srazilo sedmnáct aut, v místě panovala „bílá tma”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hlavním silničním tahu poblíž vesnice Elmstead v anglickém hrabství Essex se v úterý ráno hromadně srazilo celkem sedmnáct aut. Na místě se vytvořila dlouhá kolona, namrzlá silnice musela být uzavřena. Podle informací policie byl při nehodě lehce zraněn jeden člověk.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na hlavním silničním tahu v Essexu se kvůli sněhu srazilo 17 autVideo: AP

 
Článek

„Zabýváme se kolizí sedmnácti vozů na silnici A120 mezi Colchesterem a Elmsteadem. Jeden člověk utrpěl lehké zranění a množství aut bylo zničeno. Silnice bude muset být uzavřena,“ napsala na svůj Twitter tamní policie.

Ze záběrů, které natočil krátce po nehodě jeden z projíždějících řidičů v protisměrném proudu, je patrné, že na místě panovaly obtížné klimatické podmínky. Na namrzlé silnici ležel čerstvě napadaný sníh a další přibýval. Do kolize se zapojila i celá řada kamiónů.

S nepřízní počasí se v posledních dnech potýká značná část Evropy. „Bílá tma”, jak se říká čerstvě zasněžené krajině, která řidičům výrazně ztěžuje orientaci, tak trápí řidiče napříč kontinentem. Například v Německu už v pondělí odhadovali délku kolon kvůli nehodám zapříčiněným počasím na 250 kilometrů. [celá zpráva]

Arktický mráz, který za nepřízní stojí, si v Evropě navíc vyžádal nejméně devět obětí na životech, na severu Anglie navíc začalo zamrzat i moře. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám