Hlavní obsah

Trump navštívil zraněné z floridského masakru na škole

Americký prezident Donald Trump v pátek navštívil Parkland na Floridě, kde ve středu vraždil na střední škole její bývalý student. Spolu s první dámou Melanií zavítal do nemocnice, kde leží zranění z incidentu. Podle mluvčí Bílého domu šel prezidentský pár zraněným vzdát úctu.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Donald Trump s manželkou navštívili zraněné po masakru na floridské škole

Článek

Trump hovořil také s personálem nemocnice a na programu měl setkání rovněž se zástupci místní policie, aby je pochválil za zásah proti útočníkovi.

V obci začaly pohřby prvních obětí masakru. Rodiče některých ze zabitých studentů a také některé známé osobnosti Trumpa vyzvaly, aby se zasadil o zpřísnění regulí pro držení automatických zbraní.

Trump sice masakr odsoudil a řekl, že by „žádný rodič nikdy neměl být nucen bát se o svého syna a dceru”, o zákonech pro držení zbraní se však nezmínil. Stejně jako většina republikánů jejich zpřísnění dlouhodobě odmítá.

Americká média soudí, že stejně jako v případech předchozích masových střelců se i kvůli vlivné lobby majitelů zbraní nepodaří žádné zpřísnění pravidel v Kongresu prosadit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám