Hlavní obsah

Autobus v Peru se zřítil ze stometrového srázu, zemřelo na padesát cestujících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima
Aktualizováno

Nejméně 48 lidí zemřelo při úterní nehodě autobusu, který sjel ze stometrového srázu severně od peruánské metropole Limy. Informovaly o tom místní úřady. Příčinou tragédie byla srážka s protijedoucím kamiónem, kterému podle místních médií patrně selhalo kolo. Nehodu přežilo pouze šest osob, po třech lidech se dosud pátrá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu v PeruVideo: Reuters

 
Článek

Autobus se srazil s kamiónem na pobřežní silnici u města Pasamayo necelých 80 kilometrů od Limy v místě nazývaném Curva del Diablo (Ďáblova zatáčka). Ve zúženém úseku panamerické silnice vedoucím po okraji útesu sjel po střetu autobus s 57 lidmi ze silnice a skončil rozdrcený na kamenitém pobřeží.

Podle policie bylo vyproštěno 48 mrtvých těl a po třech osobách se dosud pátrá. Šest zraněných převezli záchranáři do nejbližších nemocnic. Na místě zasahovalo několik desítek sanitek a řada hasičských vozů.

Foto: Vidal Tarky, Andina News Agency via AP, ČTK/AP

Záchranáři na místě nehody autobusu v Peru.

Mluvčí místních hasičů uvedl, že se autobusem vesměs vraceli do Limy lidé, kteří byli oslavovat příchod nového roku s rodinami mimo metropoli.

Ministr dopravy Bruno Giuffra médiím sdělil, že podle předběžného vyšetřování jely kamión i autobus v obtížném úseku příliš velkou rychlostí. Ta bývá spolu se špatným stavem peruánských silnic častou příčinou smrtelných nehod v této třicetimiliónové zemi, kde podle statistik zahynulo na silnicích v roce 2016 přes 2600 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám