Hlavní obsah

Na předměstí Toulouse najel řidič do čínských studentů, tři zranil

Aktualizováno

V obci Blagnac na předměstí jihofrancouzského města Toulouse najelo auto do lidí. Podle policie řidič zranil tři lidi, z toho dva vážně. Deník Le Figaro uvedl, že k útoku došlo před místním gymnáziem. Policie řidiče zadržela. Podle deníku zřejmě trpěl psychickými problémy.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Ilustrační foto

Článek

K útoku došlo kolem 16. hodiny před gymnáziem Saint-Exupéryho. Školu v tu dobu po vyučování opouštěla řada studentů. Na místě zůstali tři zranění lidé, z toho dva z nich vážně.

„Vůz najel po 16. hodině na chodník před školou a úmyslně najížděl do studentů,” uvedl policejní zdroj pro deník Daily Mail.

Podle televize BFMTV jsou všichni zranění čínského původu. Jde o dvaadvacetiletého muže a dvě třiadvacetileté ženy.

Řidič se po zatčení k činu přiznal. Muž narozený v roce 1989 byl policii znám pro drobnou kriminalitu, uvedl deník Le Figaro. Policie dodala, že jde zejména o drogové delikty. Podle deníku je řidič také asijského původu.

Daily Mail uvedl, že muž nebyl na seznamu potenciálně nebezpečných osob. Podle agentury DPA byl už desetkrát odsouzen a aktuálně mu běžel podmíněný trest, během něhož se měl léčit, což prý také dodržoval.

Podle prokurátora v Toulouse Pierre-Yvese Couilleaua zadržený uvedl, že touha najet do lidí v něm zrála zhruba jeden měsíc. Podle policejních zdrojů muž sám sebe označil za schizofrenika. Podle agentury Reuters muž dlouho trpěl duševními problémy a až do loňského prosince byl hospitalizován.

Policie událost vyšetřuje a podle ní zatím nic nenasvědčuje tomu, že by mělo jít o teroristický útok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám