Hlavní obsah

Kamera zachytila bombový útok na ukrajinského poslance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpečnostní kamera zachytila moment bombového útoku, který se odehrál ve středu v Kyjevě. Mířil zřejmě na poslance Ihora Mosijčuka. Ukrajinské ministerstvo vnitra akci označilo za teroristický útok, při výbuchu zemřel poslancův tělesný strážce, další čtyři lidé včetně samotného poslance a jedné ženy byli zraněni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila okamžik útoku na ukrajinského poslanceVideo: Reuters

 
Článek

Po třicetiletém strážci politika zůstala podle médií těhotná manželka a čtyřletá dcera. Kyjev z útoku podezírá ruské tajné služby, Kreml však tato obvinění odmítl a označil je za další projev ukrajinské rusofobie.

Výbuch zřejmě nastražené bomby nastal v okamžiku, kdy zákonodárce odcházel z televizního studia, kde se zúčastnil debaty. [celá zpráva] Zraněn byl i politolog Vitalij Bala, podle listu Ukrajinska pravda velmi těžce.

Poslanec prý čelil výhrůžkám, a to i od vládce autonomního Čečenska Ramzana Kadyrova, považovaného za blízkého spojence ruského prezidenta Vladimira Putina.

Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov ve čtvrtek podle agentury TASS obvinění z odpovědnosti za útok na ukrajinského poslance označil za hysterické a ničím nepodložené a že toto obvinění míří nejen proti Kadyrovovi, ale i všem, kdo vykonává nějaký úřad v Moskvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám