Hlavní obsah

Britský vtipálek napálil Trumpovy poradce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Několik blízkých poradců Donalda Trumpa sedlo na lep webovému podvodníkovi, který jim pomocí falešných identit posílal vzkazy se zavádějícími informacemi. Obětí Brita, který sám sebe označuje za „e-mailového vtipálka“, se stali Trumpův zeť Jared Kushner i exšéf komunikace Scaramucci, upozornila CNN, s níž se britský žertéř o své kousky podělil.

Foto: ČTK/AP

Exšéf komunikace Bílého domu Anthony Scaramucci

Článek

Brit se o víkendu vložil do sporu Scaramucciho a odvolaného personálního šéfa Bílého domu Reince Priebuse, jejž Scaramucci v médiích urážel a nařkl z toho, že stál za úniky informací z Bílého domu.

Pod Priebusovou identitou v reakci na jeden ze Scaramucciho tweetů soka obvinil z „udivujícího pokrytectví“ a prohlásil, že Priebusův nástupce John Kelly „odvede dobrou práci“. Scaramucci v reakci vyzval Priebuse, aby se omluvil, neboť „všichni víme, co jste udělal“. Dva dny nato byl na Kellyho nátlak propuštěn.

Napálit se nechal i Trumpův bezpečnostní poradce Tom Bossert, jemuž Brit napsal z Kushnerovy úřední e-mailové adresy. „Tome, ke konci srpna pořádáme takový večírek. Bylo by skvělé, kdybyste dorazil, slibuji, že jídlo bude přinejmenším srovnatelně kvalitní jako to, co jsme jedli v Iráku. Bude to úžasný večer,“ napsal falešný Kushner v narážce na dubnovou návštěvu Trumpových poradců u iráckého vedení. Bossert odvětil, že „takovou nabídku nemůže odmítnout.“

Reklama

Výběr článků

Načítám