Hlavní obsah

Výbory Kongresu schválily náhradu za Obamacare

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Republikánský návrh nového systému zdravotního pojištění, který má nahradit reformu předešlého prezidenta zvanou Obamacare, získal po mnohahodinovém jednání souhlas ve výborech Sněmovny reprezentantů. Nyní se bude návrhem, který má podporu prezidenta Donalda Trumpa, zabývat plénum Sněmovny reprezentantů a Senát.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Kongres Spojených států

Článek

Trumpem podporovaný návrh ruší povinné zdravotní pojištění zavedené vládou Baracka Obamy a státní dotace vyměřené podle příjmu nahrazuje daňovými úlevami vyměřenými podle věku.

Tímto krokem se Američanům otevírá možnost více využívat služeb nestátních pojišťoven. Zachována má být naopak povinnost pojišťoven poskytovat služby i novým klientům, kteří už dřív trpěli nějakým onemocněním.

Z takzvané Obamacare by podle představ republikánů mělo zůstat v platnosti také ustanovení, které umožňuje, aby mladí lidé do 26 let byli pojištěni spolu se svými rodiči.

Návrh předložený skupinou republikánských kongresmanů podpořil výbor poměrem 23 ku 16 hlasům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám