Hlavní obsah

Domy v zaplavených oblastech v Británii vyrabovali zloději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Cílem nájezdů zlodějů se staly domy a majetky v zaplavených oblastech ve Velké Británii. Při rabování mizely šperky, elektronika nebo třeba jízdní kola, uvedl deník The Daily Mail, podle něhož policie v postižených místech posílila hlídky.

Foto: ČTK/AP

Lidé před domem v Tadcasteru v hrabství Yorkshire

Článek

Policie v hrabství Yorkshire zaznamenala množství hlášení o vyrabovaných domácnostech a obchodech, které museli lidé kvůli velké vodě opustit. Někteří objížděli postižená místa v dodávkách, aby pobrali více kořisti.

Thomas Green byl jedním z těch, kdo po návratu našli svůj dům vykradený. Zloději ukradli i několik rodinných památek včetně diamantového prstenu po prababičce Greenovy ženy. „Je jasné, že brali malé a drahé předměty, které mohli ukrýt u sebe. Televizi a další velké cenné předměty tady nechali. Něco z toho, co vzali, bylo pojištěné a dá se to snadno nahradit, ale některé památeční věci už nenahradíme,“ řekl Green.

Policie mezitím posílila hlídky, do nichž se zapojily i místní kluby motorkářů.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Situaci v oblastech zaplavených po bouři Eva může ještě zhoršit nová silná bouře Frank. Zaplavenou Cumbrii a střední Skotsko tak budou bičovat další deště. [celá zpráva]

Na některých místech na severu Anglie už nicméně lidé začali s úklidem. Následky v Littleborough pomáhalo podle Daily Mailu v pondělí uklízet i sedm uprchlíků ze Sýrie. Jeden z nich řekl, že je pro něj čest splatit společnosti vřelé přijetí, jakého se mu v Británii dostalo. V širší oblasti kolem měst Bolton a Rochdale se podle britského listu nachází více než 2000 azylantů z Blízkého východu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám