Hlavní obsah

V Louisianě zatkli dva policisty obviněné z vraždy šestiletého autisty

– Louisiana

Dva ze čtyř policejních důstojníků, zapletených v úterní vraždě šestiletého autisty v americké Louisianě, byli zatčeni. Během páteční noční tiskové konference to podle serveru The Guardian sdělil plukovník státní policie Mike Edmonson.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté zastřelili šestiletého Jeremyho Mardise poté, co zahájili palbu na auto jeho otce Chrise Fewa, který před nimi ujížděl, když se mu pokoušeli doručit soudní obsílku. Sám Few byl při střelbě v louisianském městečku Marksville zraněn.

Edmonson uvedl, že zatčeným důstojníkům Norrisi Greenhouseovi a Derricku Staffordovi bylo sděleno obvinění z vraždy druhého stupně a z pokusu o vraždu.

Podle Edmonsona nebyla ve Fewově autě nalezena žádná zbraň.

„Státní policie se probírá forensními důkazy, hovory z linky 911, provádí výslechy a zkoumá záznamy z policejní kamery,“ uvedl Edmonson. Právě záznamy z kamer, které mají policisté na sobě, označil Edmonson za „nejznepokojivější věc, co kdy viděl“.

Důvod střelby není jasný

Zda budou zatčeni další dva policisté, kteří byli incidentu přítomni, záleží na výsledcích vyšetřování.

Zatím není jasné, co vedlo policii k pronásledování Fewa a co bylo důvodem pro zahájení palby. Místní koroner už v týdnu vypověděl, že se důstojníci snažili Fewovi doručit obsílku. Edmonson ale uvedl, že o žádné obsílce nemá informace.

Fewův otčím, Morris German, obvinil policisty, že stříleli na auto hlava nehlava. German dále řekl, že jeho nevlastní syn je stále v nemocnici pod silnými sedativy, nemůže mluvit a má v mozku a plíci úlomky nábojů. Fewa popsal jako milujícího otce, pro kterého byl syn „celý jeho život“.

Šestiletý chlapec s diagnostikovaným autismem neměl žádné sourozence. Rodina se do Marksvillu nedávno přestěhovala z Hattiesburgu v Mississippi.

Reklama

Výběr článků

Načítám