Hlavní obsah

Chorvati stále pátrají po dvou českých občanech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁHŘEB

Chorvatské úřady již tři týdny hledají nezvěstného Čecha. Třiačtyřicetiletý Jiří Kytler se ztratil přímo z nemocnice v Rijece, kam byl převezen se zraněním hlavy. Do pátrání se zapojili už i Interpol a senzibil. ČTK to v úterý řekla manželka nezvěstného. Policisté hledají také pětasedmdesátiletou důchodkyni, jež se ztratila minulé úterý.

Článek

Muž u Plitvických jezer dostal záchvat. Upadl a utrpěl zranění hlavy. Nejdříve byl hospitalizován v Gospiči, kde projevoval známky dezorientovanosti přičítané slabému krvácení do mozku.

Poté byl s policejní eskortou převezen do nemocnice v Rijece, kde ale po vyšetření zmizel. Vycházet na ulici ho ale nikdo neviděl.

Vyšetřovatelům se neozval ani žádný svědek, a to i přesto že tamní televize o případu informovala a zveřejnila i fotografii zraněného.

Nezvěstná seniorka

Pátrání pokračuje také v případě pětasedmdesátileté Bohuslavě Pikové. Ztratila se minulé úterý v oblasti Trogiru. I ona zmizela zdánlivě beze stop. [celá zpráva]

Pohřešovaná přijela se svou rodinou na ostrov Čiova minulé úterý. V poledne odešla z pláže s tím, že se vrací do pokoje. Tam ji ale příbuzní nenašli.

Výběr smrtelných nehod Čechů v Chorvatsku

  • 17. 6.  2001: při potápění u ostrova Vis se utopil český turista
  • 1. 7. 2001: Čech (27) utonul v Jaderském moři u Šibeniku
  • 8. 9. 2001: tři Češi zahynuli při autonehodě u Záhřebu
  • 21. 6. 2002: dva mrtví a tři těžce zranění občané ČR při dopravní nehodě ve městě Senj
  • 1. 5. 2002: Čech (52) se utopil při potápění v zátoce Prtlog u Rabace
  • 10. září 2002: v podmořské jeskyni u Splitu nalezeno tělo Miroslava Kukliše (31). Policie 13.9. zatkla Daniela Frolce a Iva Kožnara, obvinila je z údajné vraždy. V říjnu propuštěni.
  • 3. 6. 2003: český pilot klouzavého padáku zahynul u města Poreč
  • 22. 8. 2003: na pobřeží se utopil muž (19) z Pardubic
  • 28. 6. 2004: dva Češi zahynuli při autonehodě ve středním Chorvatsku
  • 6. 7. 2004:  Bohuslava Piková (75) se ztratila v oblasti Trogiru
  • 9. 7. 2004: nález těla turistiky (29) z Prahy na poloostrově Pelješac

Zdroj ČTK

Podle vyšetřovatelů byla naposledy spatřena v pět hodin odpoledne v turistické kanceláři, kde se ptala na cestu.

Reklama

Související články

Při nehodě v Chorvatsku zemřeli dva Češi

Při dopravní nehodě v Chorvatsku zemřeli dva Češi. Do jejich automobilu narazil u města Udbina rakouský vůz. V něm byly tři osoby těžce zraněny. Oznámila...

V Chorvatsku havarovala česká rodina s dětmi

V Chorvatsku havarovala další česká rodina. V pondělí brzy ráno měla nehodu nedaleko města Korenica česká rodina se dvěma malými dětmi. Všichni čtyři byli...

Výběr článků

Načítám