Hlavní obsah

Američtí vojáci v Iráku zastřelili tureckého civilistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANKARA/BAGDÁD

Američtí vojáci zastřelili na kontrolním stanovišti na silnici nedaleko Bagdádu tureckého civilistu. Další Turek a irácký tlumočník utrpěli zranění. Uvedl to v neděli v turecké televizi CNN Turk účastník incidentu, který vyvázl se zraněním.

Článek

Mluvčí amerického velvyslanectví v Ankaře uvedl, že nemůže incident potvrdit a že si vyžádal další informace. Turecké úřady zatím záležitost nekomentovaly.

Tři muži, majitel turecké firmy dodávající prefabrikované díly pro americkou armádu, turecký řidič a irácký tlumočník, cestovali ve čtvrtek večer autem do Fallúdže na západ od irácké metropole.

Uprostřed silnice viděli tři nebo čtyři americké vojáky. Že jde o kontrolní stanoviště, nebylo podle tureckého svědka nijak vyznačeno.

"Vojáci nám řekli, abychom zastavili," uvedl. Střílet prý na ně začali bez výstrahy ve chvíli, kdy vystupovali z automobilu. Turecký řidič zahynul podle podnikatele na místě, on sám a irácký tlumočník vyvázli se zraněními.

"Zachránil nás příchod irácké policie," řekl turecký podnikatel. "Jinak by nás byli američtí vojáci zastřelili," dodal. Na rekonstrukci Iráku se podílejí četné turecké společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám