Hlavní obsah

Žhář zapálil za jízdy autobus plný lidí, zachytila ho kamera

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chang-čou

Celkem 32 zraněných cestujících, z toho 16 těžce, si vyžádal útok žháře ve východočínském Chang-čou. V autobuse plném lidí v sobotu rozlil hořlavinu a zapálil ji. Mezi zraněnými je i samotný útočník, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žhář zapálil oheň v plném autobuseVideo: Reuters

 
Článek

V autobuse cestovalo 80 lidí. Policie zjistila, že žhář použil k založení ohně ředidlo. Celý incident natočila kamera ve vozidle.

„Čtrnáct ze šestnácti vážně zraněných pasažérů utrpělo popáleniny v obličeji a na dýchacím ústrojí a podstoupilo tracheotomii. Dva mají popáleniny na více než 90 procentech těla a dalších pět utrpělo popáleniny různých stupňů na více než 50 procentech těla. Dva mají problémy s kardiovaskulárním systémem, což komplikuje léčbu,“ uvedl ředitel nemocnice, kam byli převezeni, Ťien-an Wang.

Pro péči o zraněné byl vytvořen speciální tým více než sta lidí. V nemocničním zařízení skončil i žhář, jehož totožnost policie zatím nezná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám