Hlavní obsah

Dívka odmítla pozvání na ples, tak ji ubodal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milford, Connecticut

Šestnáctiletý student ubodal v americkém Connecticutu stejně starou Maren Sanchezovou kvůli tomu, že odmítla jeho pozvání na ples. Podle prvních zpráv se její spolužák po odmítnutí rozzuřil a začal svou vyvolenou bodat a řezat.

Foto: Michelle McLoughlin, Reuters

Studenti truchlí za ubodanou spolužačku

Článek

„Měla krev na krku, bylo to strašné,“ popsal student Sam García, když opouštěl školu, kterou policie krátce po incidentu zavřela. „Viděl jsem ji na nosítkách, když ji odváželi.“

Mladík podle obvinění Sanchezovou pobodal u školního schodiště a pořezal na krku, hrudi a obličeji nožem, který byl policií zajištěn na místě činu.

Tragédie se stala v den maturitního plesu, který měl začít večer ve slavnostní hale v blízkém Stratfordu. Kvůli incidentu byl ples odložen.

Podle policejního prohlášení byl zhrzený nápadník obviněn z vraždy a vzat do vazby. Jeho identita je zatajena, kvůli nízkému věku útočníka. Student bude obžalován v pondělí před soudem pro mladistvé v New Havenu. Milfordský soud rozhodne, zda bude stíhaný jako dospělý nebo mladistvý.

Zavražděná byla nadaná studentka

„Jsme šokovaní a zničení. Maren měla slavit večer na plese se svými kamarády a spolužáky. Místo toho budeme truchlit,“ řekl Edward Kovac, bratranec zavražděné Maren. Elizabeth Feser, městská školní inspektorka, uvedla, že zavražděná dívka byla nadějná sportovkyně a členka národní organizace, která sdružuje nadané studenty.

Páteční útok následoval pouhé dva týdny po řádění šestnáctiletého Alexe Hribala na předměstí Pittsburghu v Pensylvánii. Ten na střední škole, kam chodil, pobodal 21 lidí.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám