Hlavní obsah

Švédská uklízečka ukradla vlak, jízda skončila tragicky

Novinky, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

O obrovském štěstí mohou mluvit obyvatelé domu ve Saltsjöbadenu na předměstí Stockholmu. V noci na úterý do něj totiž v plné rychlosti narazil osobní vlak. Unesla ho žena, která měla soupravu uklidit. Nikdo kromě ní nebyl při incidentu zraněn, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uklízečka ukradla vlak a nabourala s ním do domu ve StockholmuVideo: Reuters

 
Článek

Vlak naboural do obytného domu plného spících lidí kolem půl třetí ráno. Před tím projel stanicí, k překvapení drážních zaměstnanců ale souprava na nádraží nezpomalila, prorazila bariéry na konci tratě a zastavila se až o dům, ve kterém bylo pět lidí.

„Je neuvěřitelné štěstí, že nikdo uvnitř domu nebyl zraněn,“ řekl podle agentury TT policejní mluvčí Ulf Lindgren. „Šéf záchranné služby nařídil z bezpečnostních důvodů evakuaci domu,“ dodal.

V kabině vlaku se čtyřmi vagóny seděla uklízečka, která soupravu podle všeho ukradla z depa. Ujela s ní necelé dva kilometry. Při nehodě utrpěla vážná zranění a vrtulník ji musel transportovat do nemocnice. Podle místních médií byla zaměstnankyní stanice.

Foto: pli/da, Reuters

Švédská uklízečka ukradla osobní vlak a narazila s ním do obytného domu.

Policejní mluvčí Lars Byström uvedl, že žena se narodila v roce 1990. Policie ji zadržela a byla obviněna z obecného ohrožení. „Byla to uklízečka, která z neznámého důvodu ukradla vlak,“ vysvětloval případ listu Aftonbladet Tomas Hedenius, mluvčí společnosti Arriva, která trať provozuje. „Nějak se jí povedlo do vlaku dostat. Zjišťujeme, jak k tomu mohlo dojít.“

Dům, do kterého souprava narazila, je od ochranných bariér na konci trati vzdálený jen asi padesát metrů. Ve vlaku kromě samozvané strojvedoucí nikdo další nebyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám