Hlavní obsah

Baumgartner, který skočil z výšky 39 kilometrů, byl odsouzen za ublížení na těle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salcburk

Rakouský extrémní sportovec Felix Baumgartner je vinen ublížením na těle a musí zaplatit pokutu 1500 eur (asi 38 000 korun) za napadení řeckého řidiče. Rozhodl tak v úterý odvolací soud v Salcburku, který zamítl Baumgartnerovo odvolání a potvrdil verdikt soudu první instance. Rakouský hrdina, který se v říjnu proslavil seskokem ze stratosféry, nebyl osobně přítomen.

Foto: Profimedia.cz

Felix Baumgartner

Článek

Prvoinstanční soud v dubnu odsoudil Baumgartnera k uvedené pokutě za napadení řeckého řidiče, jemuž sportovec způsobil tržnou ránu v obličeji. Incident se stal v září 2010 v Salcburku. Baumgartner se vmísil do sporu dvou řidičů v koloně a nakonec jednoho z nich, Řeka, uhodil pěstí do tváře. Sportovec to označil za nutnou obranu, soudy ale jeho argumentaci neuznaly, napsala agentura APA.

Třiačtyřicetiletý Baumgartner 14. října ohromil svět, když nad americkým státem Nové Mexiko skočil z kapsle zavěšené na balonu z výšky 39 kilometrů. Překonal přitom několik rekordů. [celá zpráva]

Nově uvolněné video skoku z hranice vesmíru

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám