Hlavní obsah

Do Turecka dopadl další syrský granát, země palbu opětovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara
Aktualizováno

Na turecké území ve středu dopadl syrský minometný granát, který si ale nevyžádal žádné mrtvé ani zraněné. Turecká armáda poté zareagovala odvetnou palbou. Jde o další ze série podobných incidentů v syrsko-tureckém pohraničí, které vždy vyústily v odvetnou tureckou střelbu.

Foto: ČTK/AP

Město Akcakale na jihovýchodě Turecka halí dým po ostřelování ze Sýrie.

Článek

Podle turecké televize NTV granát dopadl na břeh řeky Ásí v turecké provincii Hatay. Úřad guvernéra poté informoval, že turecké ozbrojené síly odpověděly střelbou.

V posledních týdnech dopadly syrské granáty přes hranice do Turecka již několikrát. V prvním případě si incident vyžádal smrt pěti civilistů.

Turecký ministr zahraničí Ahmet Davutoglu ve středu mezitím oznámil, že Írán vyjádřil podporu dočasnému příměří v Sýrii během nadcházejícího muslimského svátku íd al-adhá, který začíná kolem 25. října.

S touto iniciativou přišel před dvěma dny zvláštní zmocněnec OSN pro Sýrii Lachdar Brahímí. Syrští povstalci, bojující proti režimu prezidenta Bašára Asada, s tím předběžně souhlasili, ovšem s podmínkou, že boje přeruší jako první vládní síly.

"Liga arabských států, Turecko a Írán vyjádřily tomuto návrhu podporu," řekl Davutoglu.

Reklama

Související témata:

Související články

Turecko v odvetě zaútočilo v Sýrii

Turecká armáda udeřila na cíle na syrském území poté, co v Turecku ve středu zahynulo pět civilistů po dopadu granátu vystřeleného ze Sýrie. Podle ČTK to...

Výběr článků

Načítám