Hlavní obsah

Protest proti propuštění exmanželky pedofila Dutrouxe rozehnali policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

V bitku s policisty se zvrhl sobotní protest proti podmínečnému propuštění exmanželky belgického pedofila Marka Dutrouxe v obci Malonne, kde Michelle Martinová od úterka pobývá v klášteře. Dva lidi policisté zadrželi, informovala agentura DPA.

Foto: Laurent Dubrule, Reuters

Proti protestujícím museli zasáhnout těžkooděnci.

Článek

Někteří z asi sta protestujících po policistech házeli kameny, vajíčka a části zátarasu. Už dříve zapalovali světlice a vykřikovali urážky na adresu Martinové, která platí za nejvíce nenáviděnou ženu v Belgii. Policisté použili gumové obušky a pepřový sprej.

Policie, která klášter hlídá, na místě posílila svoje počty. Obvykle je tam ve dne i v noci 15 strážců zákona.

Už v úterý večer v Malonne ležícím asi 60 kilometrů na jihovýchod od Bruselu protestovalo proti propuštění Martinové několik desítek lidí.

Foto: Laurent Dubrule, Reuters

Někteří protestující si odnesli krvavé šrámy.

Dutroux dostal v roce 2004 doživotní trest vězení za únos, věznění a sexuální zneužívání šesti dívek, z nichž čtyři jeho trýznění v letech 1995 a 1996 nepřežily. Martinová činy svého manžela kryla a zároveň se na nich podílela. Byla odsouzena k 30letému trestu, odseděla si 16 roků.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Martinová, která byla manželkou pedofila Dutrouxe, na snímku z roku 2004.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám