Hlavní obsah

Propuštěný muž u Empire State Building zastřelil kolegu, osm lidí zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Nedávno propuštěný zaměstnanec podniku v New Yorku v pátek zastřelil v centru tohoto velkoměsta bývalého kolegu a poté při nahodilé střelbě zranil několik kolemjdoucích. Uvedli to představitelé místních úřadů. Policie zároveň potvrdila, že útočníka zastřelila. Nikdo z asi osmi lidí zraněných na ulici podle policie není v ohrožení života.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec v New Yorku zabil člověka a nejméně osm zranilVideo: Reuters

 
Článek

Aliyah Imamová, která byla na místě útoku, řekla televizní stanici Fox 5 News, že útočník "střílel na lidi bez rozdílů".

Střelcem byl podle vyšetřovatelů třiapadesátiletý Jeffrey Johnson, který prý dříve pracoval jako návrhář módních doplňků v jednom z obchodů ve věhlasném mrakodrapu Empire State Building.

Foto: Keith Bedford , Reuters

Detektivové na místě činu

Střílet se začalo u mrakodrapu Empire State Building kolem 9:00 místního času (15:00 SELČ). Místo útoku patří k hlavním turistickým cílům v New Yorku.

Podle prvních poznatků se propuštěný hádal s bývalým kolegou a pak se mu chtěl pomstít. "Střelil chlapa do hlavy. Chlapík spadl na zem. Na zemi dostal druhou ránu," řekl americkému listu Daily News stavební dělník Chris Ogden, který v místě útoku pracoval na lešení.

Starosta New Yorku Michael Bloomberg připustil, že někteří ze zraněných mohli být omylem zasaženi kulkami policistů, kteří zneškodňovali útočníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám