Hlavní obsah

Barack Obama oslavil narozeniny na golfu a v Camp Davidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Barack Obama v sobotu oslavil své 51. narozeniny hraním golfu, později odjel do prezidentské rekreační rezidenci v Camp Davidu. Obama bude za tři měsíce usilovat o druhý prezidentský mandát.

Článek

Obama si zahrál golf se skupinou přátel a asistentů na letecké základně Andrews, než se vydal do Catoctinských hor v Marylandu. Do volební kampaně se vrátí ale již v pondělí, kdy bude sbírat peníze na její financování v Connecticutu. Ve středu a ve čtvrtek bude pak pokračovat ve stejném úsilí v Coloradu.

Ve čtvrtek mu už předběžně blahopřáli k narozeninám stoupenci na předvolebním shromáždění na Floridě. Obama si při této příležitosti zažertoval, že vyhrát většinu hlasů v tomto klíčovém státě by nemusel být špatným dárkem.

Obamův tým v rámci úsilí o zvýšení přílivu financí na kampaň upozorňuje prezidentovy příznivce, že vítězství není jisté a že klidně může vyhrát Obamův vyzyvatel z republikánského tábora Mitt Romney. Současné průzkumy veřejného mínění ukazují, že oba mají rovné šance.

Obama varoval v e-mailu svoje příznivce, že jeho narozeniny "by mohly být poslední, které slaví jako prezident Spojených států". "Ale to není na mně, je to na vás," burcoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám